
Pui cu piersici
Super rețetă pentru super pofticioși de bunătăți cu piersici.
Inedit, aromat și perfect la gust de fiecare dată, doar cu Thermomix.
În mod normal avem tendința să asociem fructele doar în combinații menite deserturilor. Vă invităm să fiți indrăzneți și să încercați rețeta propusă de noi.
Ingrediente:
120 gr ceapă, tăiată jumătăți (cca. 2 cepe)
20 gr ulei vegetal
500 gr piept de pui file, cu sau fără piele, tăiate în bucăți de câte o îmbucătură
440 gr apă
1 lingură concentrat pastă de legume
sau 1 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
3-4 lingurițe pudră de curry
800 gr compot de piersici (greutatea înaintea strecurării)
15 gr amidon de porumb
100 gr smântână
1 linguriță sare fină
¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat
¼ linguriță boia de ardei, iute
Preparare:
1. Puneți în bol ceapa și mărunțiți 3 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
2. Adăugați uleiul și sotați 3 min./120°C/viteza 1.
3. Adăugați pieptul de pui și sotați 3 min./120°C/viteza lingurița.
4. Adăugați 400 g apă, concentratul vegetal și 2 lingurițe de pudră de curry și fierbeți 10 min./100°C/reverse/viteza linguriță. Între timp, strecurați piersicile și păstrați sucul. Tăiați piersicile în bucăți de mărimea unei îmbucături.
5. Într-un castron amestecați amidonul cu 40 gr apă.
Adăugați amidonul, smântâna, 150 gr suc de piersici, 1–2 lingurițe pudră de curry, sarea, piperul, boia și fierbeți 5 min./ 100°C/ antiorar/ viteza lingurița.
6. Adăugați cuburile de piersici, amestecați 1 min./ 100°C/ antiorar/ viteza lingurița. Condimentați după gust și serviți imediat.
sursa cookidoo.international cu touch @ThermomixșiOana
Picture credit @ThermomixșiOana
Poftă bună!
