YT_Header_V2.jpg
chifle.jpg

 

Chifle cu făină integrală

O rețetă la îndemână, simplă și rapidă, atunci când rămâi fără pâine în casă, sau pur și simplu când te-ai săturat de gustul pâinii din magazin.

Cu această rețetă, vei prepara chifle delicioase și apreciate.

In doar 2 sau 4 minute, funcția de frămăntare inteligentă, te ajută să obții de fiecare dată, aluatul perfect.

 

Ingrediente:

800 gr făină (400 integrală și 400 albă)

16 gr drojdie uscata la plic

2 lingurițe de zahăr

40 gr semințe floarea soarelui sau mix de semințe

30 ml ulei

1 ou pentru uns chiflele

440 ml apă

sare

 

Preparare:

Poți lăsa la dospit 30 minute, sau poți utiliza un artificiu, la primul pas, lași apa, drojdia și zahărul 2 minute/ 37 grade/ viteza linguriță.

1. Se pune apa, drojdia și zahărul în bolul de mixare și se amestecă 20secunde/Viteza 2

2. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade și se bate un ou într-un castron, după care:

3. Se adaugă faina, uleiul și sarea și se frământa aluatul 2 minute/spic, apoi se formează bilele pentru chifle, se așează în tavă, se crestează, ușor, în formă de cruce, cu un cuțit, iar pe centrul chiflei se presară câteva semințe de floarea soarelui, după care se unge fiecare chiflă cu o pensulă și cu oul bătut bine.

4. Se lasă să crescă, în cuptor timp de 5 minute la 200 garde, iar dupa cele 5 minute, dacă au crescut suficient cât să nu se crape la suprafață, vom seta temperatura la 180 grade și mai lăsam încă 20 minute, fără ventilație.

5. Se poate verifica dacă sunt coapte dacă luați o chiflă în mână și o bateți cu palma pe partea din spate, baza chiflei. Dacă sună a gol, este coaptă. Lăsați chiflele în tavă, ori într-un vas, acoperite, câteva minute, până se mai răcesc.

Sursa: @ThermomixsiOana, inspirată din rețetele demonstrațiilor culinare cu Thermomix.

chifle.jpg