Prăjitură cu vișine
În mai puțin de 1 minut aveți gata cel mai delicios aluat de prăjituri. Acesta se va transforma într-o prăjitură minunată ce va umple casa cu aroma și parfumul ei irezistibil.
Știați că Thermomix are functia de râșniță și că puteți face zahăr pudră în doar 10 secunde?
Ingrediente:
260 gr făină, plus pentru tapetat forma( puteți folosi și hârtie de copt)
70 gr ulei de floarea soarelui
300 gr zahăr
2 - 3 lămâi, preferabil bio, coaja și zeama
260 gr făină
70 gr amidon de porumb
sau 70 gr amidon de cartofi/recomand mai puțin, eu îl simt la gust
70 gr ulei de floarea soarelui
3 ouă
vișine fără sâmburi
170 gr lapte
1 lingură praf de copt (15 g)
30 gr zahăr pudră, pentru pudrat
Preparare:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi şi tapetaţi cu făină o formă de tarta (Ø 22-24 cm) şi puneţi-o deoparte. Eu am dublat cantitățile și am folosit tavă întinsă, ovală, cu hârtie de copt.
2. Puneţi în bol zahărul şi coaja de la 2 lămâi şi pulverizaţi 10 sec./viteza 10.
Adăugaţi făina, amidonul, uleiul de floarea soarelui, 80 g zeamă de lămâie, ouăle, laptele şi praful de copt şi mixaţi 30 sec./viteza 5. Transferaţi compoziţia în forma pregătită.
Coaceţi 35-45 minute (180°C) sau până se rumeneşte. Lăsaţi prăjitura să se răcească în formă cca. 10 minute, apoi transferaţi-o pe o farfurie pentru servit şi lăsaţi-o să se răcească complet. Pudraţi cu zahăr pudră şi serviţi.
Sursa @ThermomixsiOana