YT_Header_V2.jpg
Prajitura cu visine.jpg

 

Prăjitură cu vișine

În mai puțin de 1 minut aveți gata cel mai delicios aluat de prăjituri. Acesta se va transforma într-o prăjitură minunată ce va umple casa cu aroma și parfumul ei irezistibil.

Știați că Thermomix are functia de râșniță și că puteți face zahăr pudră în doar 10 secunde?

Ingrediente:

260 gr făină, plus pentru tapetat forma( puteți folosi și hârtie de copt)

70 gr ulei de floarea soarelui

300 gr zahăr

2 - 3 lămâi, preferabil bio, coaja și zeama

260 gr făină

70 gr amidon de porumb

sau 70 gr amidon de cartofi/recomand mai puțin, eu îl simt la gust

70 gr ulei de floarea soarelui

3 ouă

vișine fără sâmburi

170 gr lapte

1 lingură praf de copt (15 g)

30 gr zahăr pudră, pentru pudrat

 

Preparare:

1. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi şi tapetaţi cu făină o formă de tarta (Ø 22-24 cm) şi puneţi-o deoparte. Eu am dublat cantitățile și am folosit tavă întinsă, ovală, cu hârtie de copt.

2. Puneţi în bol zahărul şi coaja de la 2 lămâi şi pulverizaţi 10 sec./viteza 10.

Adăugaţi făina, amidonul, uleiul de floarea soarelui, 80 g zeamă de lămâie, ouăle, laptele şi praful de copt şi mixaţi 30 sec./viteza 5. Transferaţi compoziţia în forma pregătită.

 

Coaceţi 35-45 minute (180°C) sau până se rumeneşte. Lăsaţi prăjitura să se răcească în formă cca. 10 minute, apoi transferaţi-o pe o farfurie pentru servit şi lăsaţi-o să se răcească complet. Pudraţi cu zahăr pudră şi serviţi.

 

 

Sursa @ThermomixsiOana

Prajitura cu visine.jpg