top of page
YT_Header_V2.jpg
Maioneza.jpg

 

Maioneză

Secretul unei rețete perfecte și reușite stă în pricerepea unei gospodine. De căte ori ai încercat să faci maioneză și s-a tăiat?

Acum este simplu de preparat maioneza perfectă, în casă, rapid și fără grijă, chiar și pentru un începător. Pui ingredientele în bol, torni uleiul pe capac și aștepti sa fie gata in doar 1 minut și jumătate.

Ingrediente:

250 gr ulei de floarea soarelui

1 ou

1 linguriță zeamă de lămâie
sau 1 lingură oțet

2 lingurițe muștar (10 g) (opțional)

2 prize piper negru măcinat (opțional)

½ linguriță sare

 

Preparare:

1.Puneţi o cană pe capacul bolului, şi cântăriţi uleiul de floarea soarelui în aceasta. Dați deoparte.

2.Puneţi în bol oul, zeama de lămâie, muştarul, piperul şi sarea. Mixaţi 1 min. 30 sec./viteza 4 în timp ce turnaţi treptat uleiul pe capac, astfel încât să se scurgă în bol în fir subţire, pe lângă paharul de măsurare, pe cuțitul în rotație, pentru a face o emulsie. Transferaţi maioneza într-un bol pentru servit şi serviţi-o imediat sau puneţi-o într-un borcan închis ermetic şi păstraţi-o în frigider.

 

Indicaţii si recomandări:

- Pentru rezultate optime, toate ingredientele, precum şi bolul de mixare trebuie să fie la temperatura camerei.
- Dacă maioneza nu se îngroaşă, transferaţi-o într-un castron şi puneţi-o deoparte. Puneţi încă un ou în bolul de mixare şi mixaţi 1 min. 30 sec./viteza 4, turnând amestecul pus deoparte foarte încet, pe capacul bolului, astfel încât să se scurgă în fir subțire pe lângă paharul de măsurare, pe cuțitul în rotație.

- Maioneză cu usturoi: începeţi prin a pune 1-2 căţei de usturoi în bolul gol, tocaţi 3 sec./viteza 8 lăsaţi usturoiul tocat în bol. Apoi procedaţi conform instrucţiunilor din reţetă.

 

Sursa: cookidoo.ch

Maioneza.jpg
bottom of page