top of page
YT_Header_V2.jpg
rulada de pui logo.jpg

Ruladă de pui cu ardei și porumb

Cu această rețetă putem să ne bucurăm de toate avantajele gătitului la abur, de ingrediente sănătoase, de gustul lor unic și totodată de partea dietetică dar savuroasă gătită ușor și fără grăsimi.

Diferența între gătitul la abur la temperatură controlată și cel clasic, este faptul că alimentele își păstrează culoarea, consistența, iar vitamina C din legume, se pierde în proporție de doar 40 % (față de 70 % atunci când sunt fierte). Carnea este mai suculentă, nu se usucă și nu se arde.

Ingrediente

150 gr ardei grași, diferiți (de ex. roșu, verde, galben), tăiați bucăți

300 gr piept de pui, fără piele și fără os, tăiat cuburi (3-4 cm)

300 gr pulpe de pui dezosate, fără piele (de la cca. 500 g pulpe de pui), tăiate bucăți

200 gr boabe de porumb

1 priză piper negru măcinat

2 lingurițe sare aromatizată, făcută în casă,

sau 1 lirguriță sare plus 1 linguriță ierburi aromate uscate

500 gr apă

Preparare

1. Puneți în bolul de mixare amestecul de ardei și mărunțiți 3 sec./viteza 5. Scurgeți ardeii mărunțiți prin coșul de înăbușire, transferați-i într-un castron de mărime medie și dați deoparte.

2. Puneți în bol bucățile de piept de pui și tocați 10 sec./viteza 7. Transferați în castronul cu ardei mărunțiți și dați deoparte.

3. Puneți în bol bucățile de pulpe de pui și tocați 10 sec./viteza7.

4. Adăugați în bol piperul negru, sarea aromatizată, pieptul de pui tocat și ardeii mărunțiți și amestecați 10 sec./viteza 3.

5. Adăugați boabele de porumb și amestecati 10 sec,/vit 2.

6. Împărțiți compoziția în 2 fâșii mari de folie alimentară termorezistentă (de câte 30 cm x 60 cm) și rulați-le pentru a forma două suluri. Strângeți bine capetele foliei și așezați ruladele în recipientul Varoma.

7. Puneți apa în bol, poziționați Varoma și gătiți la aburi 30 min./Varoma/viteza 1. Dați Varoma deoparte. Lăsați rulada să se răcească timp de 30 minute, apoi puneți-le la rece, în frigider, timp de 2 ore.

Poftă bună!

Sursa Cookidoo.international, cu touch @ThermomixsiOana

Picture credit @ThermomixsiOana

rulada de pui logo.jpg
bottom of page