top of page
Caută

Totul despre ciocolată cu Thermomix

Actualizată în: 16 mar. 2021

Ciocolata, cel mai iubit dulce din lume, poate fi un aliment sănătos, asta dacă e consumat regulat şi în cantităţi mici.

Trufe, dulciuri, tarte, mousse, prăjituri, sosuri ... există atât de multe moduri diferite de a folosi ciocolata! Indiferent dacă preparați un ganache rapid sau pregătiți trufe de casă, creațiile dvs. de ciocolată vor ieși perfect cu Thermomix®.

Stiai ca**:

- Ciocolata poate fi benefică pentru dinţi. Teobromina din ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, poate participa la întărirea smalţului dentar, asta în condiţiile unei igiene dentare optime.

- Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.

- Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.

- Ciocolata neagră creşte fluxul de sânge de la nivelul creierului şi contribuie la îmbunătăţirea funcţiei cognitive.

- Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă şi poate induce senzaţia de calm. Totodată, creşte producţia de endorfine în organism, ceea ce conferă organismului o stare de bine.

Diferite tipuri de ciocolată:

· Ciocolata neagră cu 60-70% masa de cacao este ușor dulce, cu o aromă densă de ciocolată.

· Ciocolata cu lapte are zahar si lapte adaugat și un procent mai mic de masa solida din cacao.

· Ciocolata albă este fabricată din unt de cacao și nu conține substanțe solide din cacao, ceea ce înseamnă că nu este ciocolată din punct de vedere tehnic. De asemenea, îi lipsesc beneficiile antioxidante ale ciocolatei negre, deoarece acești antioxidanți se găsesc în cacao, nu în untul de cacao.

· Ciocolata rubinie a fost introdusă în 2017 și este considerată una dintre cele mai mari inovații în ciocolată. De culoare roz, cu o ușoară aromă de fructe de pădure, acest nou tip de ciocolată a fost una dintre cele mai mari tendințe alimentare anul trecut.

Topirea ciocolatei

1.Așezați 200 g ciocolată,rupta bucăți mici într-un castron.

2.Radeți 8 sec / viteza 10. Curatati peretii bolului de mixare cu spatula.

3.Topiti 3-4 min / 50 ° C / viteza 2 până se topește ciocolata.

4.Folosiți după preferinta.

Sfaturi

• Asigurați-vă că bolul de mixare este bine uscat

• Răcirea ciocolatei inainte, ajută să se topească mai repede.

• Dacă aveți resturi de ciocolată în bolul de amestecare, nu o aruncați - preparați ciocolată fierbinte! Pur și simplu adăugați 250 g lapte, încălziți 4 min / 80 ° C / viteza 2, apoi transferați-l într-o cană și bucurați-vă.

Thermomix® și ciocolata ... potrivirea perfectă făcut în rai!

Încercați una dintre numeroasele rețete simple de ciocolată de pe Cookidoo® pentru o familiarizare cu acest ingredient delicios. Reteta de prajitura cu ciocolată, vă va arăta elementele de bază ale topirii ciocolatei cu Thermomix®. Dacă aveți nevoie de un desert rapid, sosul de ciocolată durează doar cinci minute și este sosul perfect pentru înghețată.

Dacă aveți timp liber, încercați rețeta de Macarons cu Ciocolata. Aceste perparate franceze, pe bază de bezea, sunt aproape prea drăguțe pentru a fi mâncate

Și nu doar in rețetele dulci poate fi folosita ciocolată; încercați să adăugați câteva pătrate de ciocolată neagră de bună calitate la Chilli Con Carne pentru a adăuga o aroma mai mare preparatului finit.

Indiferent de rețeta cu ciocolată pe care decideți să o faceți, puteți fi sigur că vă veți bucura de experiență - ciocolata neagră crește nivelul de serotonină din creier, ceea ce produce sentimente de plăcere!

*sursa – cookidoo.co.uk

**sursa – CSID.ro


848 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page