top of page
Caută

Tips and tricks pentru alimentația de vară


Există alimentație de vară și alimentație de iarnă? Da, așa cum există și rețete simple și rapide, dar și cele mult mai complicate.

În timpul sezonului cald nu mai dorești să mănânci mâncăruri grele, scoți de tot din alimentație carnea, prăjelile, alimentele tip fast food și le înlocuiești cu mâncăruri rapide care se fac ușor, care nu necesită coacere și asta pentru că în timpul sezonului cald vrei ceva mult mai ușor.

Cu toate acestea, supele nu trebuie scoase din alimentație. Ele, pe lângă că aduc acele vitamine și minerale de care are nevoie organismul tău, asigură și o bună hidratare în zilele fierbinți de vară. Ceea ce trebuie să remarci este că în timpul sezonului cald organismul „fierbe” de-a dreptul, face foarte greu față căldurii excesive, dar și diferențelor mari de temperatură, raportându-ne la căldura mare de afară și la temperaturile joase din interior, scăzute cu ajutorul aerului condiționat. De aceea, nu numai că refuzăm să petrecem mult timp în bucătărie, ci pur și simplu trebuie să ne adaptăm stilul alimentar la nevoile de afară.

Potrivit nutriționiștilor, alimentele bogate caloric vor fi scoase din alimentație. Astfel că vom renunța la mâncărurile grele pe care le știm cu toții și pe care le încercăm cel mai adesea în timpul iernii. Vom renunța la mezeluri, la sosuri grele, la fasf food-uri și le vom înlocui cu fructe și legume proaspete, cu verdețuri și leguminoase, cu cereale integrale, lactate, cu lapte bătut și kefir, cu brânzeturi și supe.

Supele, necesare în timpul sezonului cald

Chiar dacă este vorba despre supe nu trebuie să le consumăm întotdeauna fierbinți, așa că am putea încerca supele cremă reci, pe care putem să le facem cu ajutorul Thermomix, în numai câteva minute, fără să fie nevoie să petrecem mult timp în bucătărie. Se gătesc foarte ușor, dar mai ales foarte repede, iar la Thermomix nu ai nevoie de mare lucru, fiind îndeajuns așezarea ingredientelor așa cum îți spune aparatul și astfel la final vom obține acea supă cremă delicioasă, necesară pentru organismul tău în timpul verii. Fie că vei opta pentru o supă cremă de mazăre sau supă cremă de dovlecei ori de roșii, toate acestea sunt absolut necesare, dar mai ales delicioase pentru zile fierbinți.

Carne de pește sau de pui

Friptura nu este scoasă definitiv din alimentația de vară, însă cea grasă se înlocuiește cu una mai slabă și a se reține – a nu se consuma fierbinte. Poți consuma pește sau carne de pui gătite la abur, destul de ușor cu ajutorul Thermomix. Acest aparat minune, un adevărat chef bucătar, îți permite să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp. Astfel că vei putea găti și supă, dar și friptura într-un vas diferit. Mâncarea ta se va face destul de repede și astfel nu vei avea nevoie de timp suplimentar pentru a prepara două feluri de mâncare. Totuși, în timpul verii nu este bine să consumi carne foarte fierbinte, fiind recomandat să o lași să se răcească câteva minute. Servește întotdeauna carnea cu salate proaspete.

Sucurile carbogazoase se vor înlocui cu limonada

Chiar dacă iubești sucurile carbogazoase, noi îți recomandăm să încerci limonada preparată cu ajutorul Thermomix. Ai nevoie de apă, lămâie și mentă. Putem îndulci cu zahăr sau miere. Gustul este delicios, dar mai ales unul cât se poate de răcoros. Se prepară în numai un minut și astfel vei beneficia de hidratarea necesară mai ales în timpul sezonului cald. Dacă nu ești fan limonadă, poți încerca sucurile de fructe proaspete. Cu siguranță, în alimentația de vară poți găsi o serie întreagă de fructe, așa că vei avea de unde să alegi.

Nu consuma foarte rece

Chiar dacă ne simțim organismul înfierbântat și avem tendința de a ne duce către frigider pentru a alege o băutură foarte rece, medicii sunt de părere că ar trebui să consumăm apă la temperatura camerei sau ușor rece, în niciun caz foarte rece. Și asta pentru că ai putea produce organismului un șoc termic și astfel acesta își va activa mecanismele de autoreglare, determinând creșterea temperaturii interne. Așa că, dacă pentru moment totul ți se va părea perfect, în timp corpul va deveni mai cald și astfel ne vom simți la fel de fierbinți sau poate chiar mai mult de atât.

Așadar, alimentația de vară diferă față de cea de iarnă. Totul te îndreaptă spre o mai bună hidratare. În plus, toată vara nu iubim deloc să stăm în bucătărie, așa că vom alege Thermomix, acel înlocuitor care să ne ofere timp prețios pentru a ne relaxa.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page