top of page
Caută

Fructe de mare, gătite cu Thermomix


Thermomix reprezintă soluția potrivită pentru alimentele bine gătite, fie că vorbim despre rețete culinare cu specific românesc, fie că avem în vedere alimente puțin mai sofisticate, precum ar fi fructele de mare.

Dacă ești fan fructe de mare și dorești să încerci câteva rețete, iată mai jos ce îți propunem:

Creveți cu sos de lămâie și sparanghel

Iată o rețetă pe care o poți găsi pe platforma cookidoo.international și de care te poți îndrăgosti de-a dreptul, având un gust delicios. Creveții sunt bine condimentați și asortați cu un sos de lămâie și unt. În farfurie, poți regăsi bucăți de sparanghel verde, un adevărat răsfăț culinar.

Scoici Saint Jacques, cu smântână, gratinate

Dacă vrei să mănânci fructe de mare, cu un gust cu totul aparte, îți recomandăm să accesezi platforma cookidoo.international și cu ajutorul Thermomix să pregătești scoici Saint Jacques, un adevărat răsfăț culinar. Fie că este vorba despre o cină în doi sau despre o masă cu prietenii, mai mult ca sigur gustul va fi cât se poate de apreciat. În plus, se gătește rapid, dar mai ales e bine de știut că totul este pregătit de Thermomix

Supă Tom Yum cu creveți și lapte de cocos

Iată o altă opțiune de supă – nu ai nevoie doar de supă de pui sau de tăiței de casă, astfel că dacă îți dorești să diversifici poți încerca cu ajutorul Thermomix supa Tom Yum, o adevărată experiență culinară la fiecare lingură.


Fructele de mare sunt o adevărată bucurie ori de câte ori se găsesc în farfurie. Se pregătesc ușor mai ales dacă ai la îndemână un robot de bucătărie precum Thermomix. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante:

1. Alege fructe de mare proaspete

Iată un prim pas pe care ar fi bine să îl urmărești. Fructele de mare trebuie să fie proaspete pentru un gust cu adevărat bun. Scoicile ce au cochilia închisă la culoare sunt proaspete – un secret spus de bucătarii profesioniști.

2. Nu pierde mult timp de la cumpărare până la preparare

Atât peștele, cât și fructele de mare se strică repede. Pentru a evita depozitarea lor la congelator ar fi bine să le prepari imediat ce ajungi cu ele acasă.

3. Metoda de gătire, aleasă în funcție de tipul fructelor de mare

Și aici, chefii vin cu ceva referințe culinare. Ei spun că moluștele merg cel mai bine la aburi, crabul se prepară fiert sau la aburi, homarul la aburi, scoicile pot fi preparate la grătar sau la cuptor, creveții au un gust bun fierți, saute sau la grătar, iar stridiile sunt perfecte dacă sunt gătite la aburi. Toate aceste modalități de preparare sunt funcții pe care Thermomix le deține.

De ce să gătim fructe de mare cu ajutorul Thermomix?

Iată o întrebare pe care cu toții ne-o adresăm. Pentru că Thermomix înseamnă timp petrecut mai puțin în bucătărie, pentru că este un aparat „minune” ce gătește pentru tine aproape orice rețetă ți-ai dori, ce beneficiază de numeroase funcționalități, astfel că îl face apt pentru orice fel de consumator. Cu ajutorul Thermomix, experiența gătitului devine o joacă, aparatul făcând totul în locul tău, astfel că dintr-o dată tu devii asistentul unui chef priceput ce te răsfață cu cele mai bune rețete culinare, pornind de la cele tradiționale, până la cele cu totul aparte, așa cum ar fi fructele de mare.

Și dacă vrei să te convingi, te invităm să participi la o demonstrație culinară gratuită, la care te poți înscrie aici și astfel să vezi dacă este un produs care ți se potrivește sau nu.

359 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page