top of page
Caută

Cât de importantă este apa pentru organism?

Actualizată în: 5 iul. 2021


Apa este importantă pentru organismul nostru, având un rol esențial. Chiar dacă aceasta nu conține deloc calorii, dar nici nutrienți organici, nu putem spune că rolul acesteia este dat la o parte. Apa înseamnă viață pentru noi și asta pentru că corpul nostru conține în mare majoritate a apă. De aceea, celulele au nevoie de apă pentru a se putea menține sănătoase și pentru a putea dezvolta anumite procese ale corpului. În plus, pentru ca oxigenul să fie transportat corect către celule, pentru ca temperatura corpului să se mențină la acești parametri normali, ba chiar și pentru lubrifierea articulațiilor avem nevoie de apă.

După o masă sănătoasă preparată cu Thermomix, este bine să iei în calcul să adaugi un pahar de apă și asta pentru că vei fi mult mai sănătos.

Ce înseamnă apa pentru organismul uman?

Așa cum am spus, apa are un rol esențial, avem nevoie de o hidratare corespunzătoare în așa fel încât celulele corpului să își ducă la îndeplinire funcțiile cât mai firesc.

Dintre cele mai importante roluri ale apei pentru organismul uman putem menționa:

· menține temperatura corpului

· asigură o digestie sănătoasă

· contribuie la eliminarea toxinelor

· lubrifiază articulațiile

· determină producerea salivei la nivelul gurii

· asigură transportul de oxigen și substanțe nutritive către toate celulele corpului

Atunci când spunem apă, spunem sănătate gastrointestinală. Dar, ce înseamnă acest lucru și mai ales cum putem explica rolul apei cu privire la sistemul digestiv? Când amintim că apa înseamnă sănătate pentru digestie, ne ducem cu gândul la faptul că tractul gastrointestinal nu funcționează normal fără apă. De aceea, pentru a digera corect mâncarea și pentru a separa nutrienții e nevoie de un consum optim de apă organism.

Tot aici este bine să amintim faptul că apa poate să ne asigure o greutate corporală normală și asta pentru că ajută la îmbunătățirea metabolismului. Un singur pahar de apă determină un apetit alimentar mai redus, ne ajută să dobândim senzația de sațietate și astfel să nu mai continuăm să mâncăm. De asemenea, tot prin apă celulele grase se metabolizează și sunt sparte. Așadar, dacă vrei să scapi de numărul de kilograme consumă apă.

Cu toții știm că rinichii elimină toxinele și reziduurile din corp. Au un rol esențial pentru sănătatea noastră și ca atare pentru a ne menține sănătoși și pentru a preveni apariția pietrelor la rinichi pe care le cunoaștem cu toții poate că ar fi bine să consumăm mai multă apă.

Apa are un rol esențial și în îngrijirea pielii. Tenul nostru va străluci de-a dreptul atunci când vom consuma apă și se va vedea asta cu ochiul liber. Am putea spune că o mare parte dintre cremele și loțiunile de hidratare conțin apă și asta pentru că specialiștii și-au dat seama de rolul esențial pe care îl are aceasta pentru a ne menține un ten tânăr și sănătos.

Fără un consum de apă corect ne vom simți obosiți și vom suferi de dureri de cap. Dacă treci prin migrene și nu știi care le este cauza, dacă pur și simplu simți organismul din ce în ce mai fără vlagă poate că ar fi bine să te îndrepți spre un consum crescut de apă. Hidratarea nu este o opțiune. Pur și simplu este o necesitate, așa că ar fi bine să îți ajuți organismul printr-un consum eficientă de apă. Ori de câte ori vom avea mai puțină apă în organism vom avea și mai puțin sânge și ca atare oxigenul ce trebuie transportat prin sânge devine din ce în ce mai greu de transportat astfel că organismul va duce o adevărată luptă, ceea ce va însemna o stare de oboseală continuă.


Vrei să fii mai sănătos? Consumă cantitatea optimă de apă!

Se spune adesea că avem nevoie de un consum de minim 2 L de apă pe zi. Să fie oare așa sau nu?

Potrivit nutriționiștilor, apa se bea în cantitatea corespunzătoare kilogramelor noastre. Ca atare, dacă vom avea 80 de kg vom consuma 2,4 L de apă. Calcului este relativ simplu. Se adaugă 30 de ml de apă pentru fiecare kilogram pe care îl avem. Așadar, atunci când calculezi consumul de apă necesar pentru organismul tău este bine să înmulțești numărul de kilograme cu 30 de mililitri de apă și vei observa proporția.

Nu înlocui apa cu alt gen de lichide, ci ai putea să le adaugi pe acestea pentru o mai bună hidratare.

Consumă supă preparată ușor cu ajutorul Thermomix, din legume, specifice celor de vară, și mai mult ca sigur te vei simți mult mai sănătos. Se prepară ușor, fiind nevoie de adăugarea ingredientelor pas cu pas așa cum ne spune aparatul, urmată de o simplă apăsare pe buton.

Thermomix este alături de tine și îți recomandă să consumi apă pentru sănătatea ta!

40 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page