Brioșe cu ciocolată cu cafea
Ingrediente:
unt nesărat, pentru uns
100 g ciocolată cu cafea, tăiată bucăți
150 g unt nesărat, tăiat cuburi
2 ouă
200 g zahăr
300 g făină
1 priză sare
300 g lapte
2 lingurițe praf de copt (10 g)
Preparare:
-
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi o tavă de mini brioşe( cu 24 găuri) şi puneţi-o deoparte.
-
Puneţi ciocolata amăruie în bol şi mărunţiţi 10 sec./viteza 5. Transferaţi într-un recipient şi puneţi deoparte
-
Adăugaţi în bol untul, ouăle, zahărul, făina, sarea, laptele şi praful de copt şi reglaţi 30 sec./viteza 5.
-
Adăugaţi ciocolata mărunţită şi încorporaţi 15 sec./antiorar/viteza 4. Turnaţi compoziţia în tava de brioşe pregătită.
-
Coaceţi brioşele 15 minute (180°C) sau până se rumenesc. Lăsaţi brioşele să se răcească 10 minute, apoi scoateţi-le din formă. Serviţi brioşele calde sau reci.
Indicații și recomandărfi:
Introduceţi o bucată mai mare de ciocolată sau miez de nucă în centrul fiecărei brioşe, înainte de a le coace .
Poftă bună!