top of page
YT_Header_V2.jpg
Briose cu ciocolata cu cafea.jpeg

Brioșe cu ciocolată cu cafea

Ingrediente:

unt nesărat, pentru uns

100 g ciocolată cu cafea, tăiată bucăți

150 g unt nesărat, tăiat cuburi

2 ouă

200 g zahăr

300 g făină

1 priză sare

300 g lapte

2 lingurițe praf de copt (10 g)

Preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi o tavă de mini brioşe( cu 24 găuri) şi puneţi-o deoparte.

  2. Puneţi ciocolata amăruie în bol şi mărunţiţi 10 sec./viteza 5. Transferaţi într-un recipient şi puneţi deoparte

  3. Adăugaţi în bol untul, ouăle, zahărul, făina, sarea, laptele şi praful de copt şi reglaţi 30 sec./viteza 5.

  4. Adăugaţi ciocolata mărunţită şi încorporaţi 15 sec./antiorar/viteza 4. Turnaţi compoziţia în tava de brioşe pregătită.

  5. Coaceţi brioşele 15 minute (180°C) sau până se rumenesc. Lăsaţi brioşele să se răcească 10 minute, apoi scoateţi-le din formă. Serviţi brioşele calde sau reci.

Indicații și recomandărfi:

     Introduceţi o bucată mai mare de ciocolată sau miez de nucă în centrul fiecărei brioşe, înainte de a le coace .

Poftă bună!

Briose cu ciocolata cu cafea.jpeg
bottom of page