
Fursecuri crăpate cu lămâie (Crincle cookies)
Ingrediente:
100 gr zahăr
Coaja de la 2 lămâi bio( fără partea albă)
15 gr zeamă de lămâie
100 gr unt( min 80% grăsime)
1 ou mare
1 linguriță extract de vanilie
285 gr făină
1 linguriță praf de copt
60 gr zăhăr pudră( plus pentru pudrat)
Preparare:
1. Puneți zahărul și coaja de lămâie în bolul de mixare și mixați 10 secunde/ viteza 10. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula.
2. Adăugați untul și mixați 30 secunde/ viteza 3.
3. Adăugați oul, zeama de lămâie și vanilia și mixați 1 minut/ viteza 3.5.
4. Adăugați făina și praful de copt și mixați 5 secunde/ viteza 5. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula și mixați 30 secunde/ viteza 4. Transferați aluatul într-un castron, acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru minim 30 minute / 1 oră.
5. Preîncălziți cuptorul la 200 grade și tapetați 2 tăvi cu hârtie de copt.
6. Împărțiți aluatul în 30 de bile rotunde egale pe care le tăvăliți prin zahărul pudra.
Așezați bilele pe tăva de copt pregătită anterior, cu o distanță de 5 cm între ele.
Coaceți pentru aproximativ 12-15 minute. Cât fursecurile sunt încă calde, pudrați cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Foto credit Thermomix cu Daniela
Sursa cookidoo.ch
