YT_Header_V2.jpg
fursecuri.jpg

Fursecuri crăpate cu lămâie (Crincle cookies)

     Ingrediente:

100 gr zahăr

Coaja de la 2 lămâi bio( fără partea albă)

15 gr zeamă de lămâie

100 gr unt( min 80% grăsime)

1 ou mare

1 linguriță extract de vanilie

285 gr făină

1 linguriță praf de copt

60 gr zăhăr pudră( plus pentru pudrat)

     Preparare:

1. Puneți zahărul și coaja de lămâie în bolul de mixare și mixați 10 secunde/ viteza 10. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula.

2. Adăugați untul și mixați 30 secunde/ viteza 3.

3. Adăugați oul, zeama de lămâie și vanilia și mixați 1 minut/ viteza 3.5.

4. Adăugați făina și praful de copt și mixați 5 secunde/ viteza 5. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula și mixați 30 secunde/ viteza 4. Transferați aluatul într-un castron, acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru minim 30 minute / 1 oră.

5. Preîncălziți cuptorul la 200 grade și tapetați 2 tăvi cu hârtie de copt.

6. Împărțiți aluatul în 30 de bile rotunde egale pe care le tăvăliți prin zahărul pudra.

Așezați bilele pe tăva de copt pregătită anterior, cu o distanță de 5 cm între ele.

Coaceți pentru aproximativ 12-15 minute. Cât fursecurile sunt încă calde, pudrați cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Foto credit Thermomix cu Daniela

Sursa cookidoo.ch

fursecuri.jpg